Vad är SEO?

Idag har de flesta hört talas om SEO, men en del har inte förstått vad det är och därför har vi gjort en enkel liten guide för att du ska kunna förstå vad det är. Den som driver en hemsida eller blogg har mycket att vinna på att lära sig om SEO idag. Sökmotoroptimering är det SEO står för och det är just att optimera sin sida för sökmotorerna som det går ut på. En sida som har sökmotoroptimerats kommer att få en högre ranking i sökmotorerna och därför hamna högre upp i sökningarna. Företag som ligger högre i sökningar kommer automatiskt att få fler besökare. Därför är det här viktigt för alla som vill driva en sida, oavsett vad den handlar om.

SEO ger fler kunder

För att lättare förstå hur SEO kan hjälpa dig vill vi ge en beskrivning som bättre förstår värdet av att använda sig av att optimera sidan för sökmotorerna. Varje dag söker vi något på nätet och det vi använder oss av är sökmotorerna. Det spelar ingen roll vad vi söker efter. Resultatet som kommer att komma överst är troligtvis det vi kommer att välja. Sökmotorerna fungerar idag på ett sätt där de räknar ut enligt algoritmer vilket som är vårat bästa val. Det här är det vi vill använda genom att kolla igenom våra sidor och optimera dem. Vi skapar helt enkelt förutsättningar för att sökmotorerna ska välja just våran sida utifrån de sökord som vi tror att folk använder när de vill hitta oss. Det vi vill är att hamna överst på listan eftersom det ger större sannolikhet att välja oss.

Prioritera SEO för merförsäljning

Alla tjänar på att lägga ned tid och prioritera SEO. För den som inte är insatt kan det kännas konstigt att sådant inte sköts automatiskt, men lite avancerat är det ändå. När det kommer till SEO är ordföljden väldigt viktig och bara små saker som att byta plats på två ord kan spela en stor roll för slutresultatet. Det är också viktigt att se till vilka ord som är med i rubriker och hur texten är uppbyggd. Små saker avgör helt klart om sidan är nummer ett eller nummer två på en sökning och en investering för att optimera sidan kan helt klart tjäna in sig snabbt genom merförsäljning.

Tänk att en investering i SEO är lite som att investera i marknadsföring. Optimeringen kommer att behöva ses igenom med jämna mellanrum, men den kommer att generera trafik till sidan under en längre period och idag kommer de flesta besöken faktiskt från Google. Det är anledningar som verkligen är värda att lägga vikt på. Idag finns det många företag som enbart jobbar med att SEO-optimera sidor.

Var bättre än konkurrenterna

Det viktigaste för en sida är att vara bättre än konkurrenternas. Tanken är att sidan ska komma högre upp än konkurrenternas och det gäller att känna till sina konkurrenter för att kunna göra en sida bättre. Det är enkelt och med lite hjälp går det att lyckas bli nummer ett på Google.