Skapa din egen hemsida

Tankar på att starta eget företag, börja sälja en produkt eller kanske börja ta sin blogg på stort allvar? Då kan det vara bra att veta hur man skapar sin egna hemsida. Det kan låta invecklat att starta upp sin helt egna hemsida vilket kanske blir ett hinder till att alla inte gör det men det kan vara väldigt enkelt att göra det också. Har man aldrig hållit på med att bygga upp en hemsida förut så kan det såklart vara svårt att veta exakt hur man ska gå tillväga men genom att följa några enkla steg så kommer man snabbt förstå att det faktiskt inte alls är speciellt svårt att starta upp sin helt egna hemsida, sanningen är att alla kan göra deDet första man måste göra är att skaffa ett webbhotell. Ett webhotell är helt enkelt stället där man har sin hemsida. Det går att skaffa ett webbhotell via flera olika bolag så som Binero, one.com och Loopia. Valet på vilka man väljer att skapa sin hemsida med är sitt eget men det brukar finnas några olika packet att välja mellan som enkelt gör att man kan komma igång med sin hemsida utan krångel. Att skapa sin egna hemsida genom att skaffa ett webbhotell gör att man enkelt får väldig fria händer när det kommer till att bygga upp sin hemsida. Detta skiljer sig mycket från om man exempelvis har bloggat tidigare där funktionerna är betydligt mer begränsade.

Vad ska hemsidan heta? Välj domännamn

När man har ett webbhotell kan man enkelt gå vidare i processen att skapa sin hemsida. Nästa steg blir att välja vad ens hemsida ska heta genom att köpa en domän. Domännamnet går också bra att köpa på samma ställe som det gick att starta upp webbhotellet. När det är klart så måste man välja vilket publiceringsverktyg man vill arbeta i. Ett vanligt publiceringsverktyg att arbeta i är förstås wordpress som både har många bra funktioner men som också är enkelt att jobba i. Andra bra publiceringsverktyg är bland annat joomla och osCommerce. Nu för tiden går det ofta att installera publiceringsverktyget direkt genom webbhotellet men i vissa fall så kan arbetet vara lite mer invecklat och man måste då göra en manuell installation istället vilket tar lite längre tid men efter att man har gjort det så är man verkligen igång.

När man både har webbhotell, domännamn och publiceringsverktyg så återstår det inte speciellt mycket för att få upp hemsidan så att folk kan besöka den men en fördel så att besökarna faktiskt ska vilja besöka hemsidan igen är såklart att få den snygg. Exakt hur man jobbar med designen för hemsidan ser förstås lite olika ut beroende vilket publiceringsverktyg man valt att jobba i. Är man nybörjare kan wordpress rekommenderas då verktyget är enkelt att komma igång med och lätt att förstå sig på samtidigt som även de som hållit på med att bygga upp hemsidor tidigare också gärna väljer att jobba tillsammans med wordpress för att det finns så mycket bra funktioner.