Påverkan av sociala medier

Idag gör vi i stort sätt allt genom internet och datorer. Vi träffas knappt längre fysiskt utan man kommunicerar mer och mer digitalt.

Detta påverkar oss nog mer negativt än positivt

Facebook, Instagram, Snapchat. Ja det finns många sätt idag att kommunicera, alla har vi valt vår favoritmedier.

Hetsen som blir när man ser en fin bild på Instagram eller liknande är idag bedrövlig, det finns så många unga människor framförallt tjejer som tar åt sig av dessa bilder där alt är perfekt.
Perfekt kropp, perfekta snygga och dyra kläder, perfekt svall på håret och en perfekt sminkning. Hur många av dessa bilder är egentligen äkta i sin helhet?

Många av dagen tjejer ser sig själva dagligen i spegeln och hatar det dem ser, dem vill vara smalare och snyggare. Dem vill ha alla dessa dyra kläder och det bästa sminket som inte heller är så billigt.
I och med detta så går det utför för allt fler tjejer, de börjar träna hårt och svälter sig själva vilket kan leda till dödliga sjukdomar så som anorexi och bulimi.

Anorexi innebär att du helt enkelt svälter dig själv genom att inte äta alls och detta leder till extrem undernäring och du dör om du inte tar hjälp av sjukvården eller nära och kära. Bulimi innebär det att du äter men att du direkt efter en måltid spyr upp maten igen och på så sätt så tar inte kroppen till sig den näring och de fetter du behöver för att må bra.
Dessa sjukdomar kallas ätstörningar och tyvärr blir de allt vanligare på grund av alla sociala medier och det hets kring utseendet som blir.

Genom sociala medier så kan man säga att man dokumenterar sig fritid och även privatliv officiellt, man delar med sig om allt man gör, allt man köper och liknande saker.
Förr när inte dessa sidor fanns så träffades man kanske på en fika och pratade med varandra, man använde sig av en hemtelefon för att bestämma träff, man var helt enkelt social. Det är man inte idag överhuvudtaget.

Nättroll finns det något som kallas, det är kort och gott personer som sitter bakom en dataskärm och hotar, trakasserar och beter sig mot människor som sitter vid en annan dator. Man vågar mer bakom en skärm än om man kanske skulle mötas på stan, säg utanför en krog.
Alla är vi vackra på vårt eget sätt men de finns de människor som gärna trakasserar personer som kanske sticker ut i mängden, de kanske inte klär sig som alla andra eller uppför sig som alla andra.  Dessa nättroll har en sak gemensamt och det är att få dessa personer att må så dåligt som det bara går.
Det har hänt att människor blir mobbade så illa att de faktiskt tar sig ena liv, detta får inte hända, det ska inte hända.

De nättroll som orsakar detta är de som är skickliga på att gömma sig.
Idag finns det en rad olika hjälpmedel som gör att man kan ta fast dessa personer, det är inte bara vanliga svenssonmänniskor som utsätts utan även kändisar eller offentliga personer överhuvudtaget.