wpbar.se

FFKM – Materialets olika egenskaper

FFKM har enastående egenskaper för krävande applikationer. Perfluorelastomerer (FFKM-material) är den elastomera formen av poly(tetrafluoreten) eller PTFE. Men med tillsats av en perfluorerad eter och syreatomer som ger materialet elasticitet, likt vanliga O-ringmaterial.

Perfluorelastomerer (FFKM-material): En introduktion till deras sammansättning

Genom att införa små mängder av en tvärbindningsbar monomer (CSM) kan FFKM vulkaniseras, och dessa monomerer är vanligtvis cyanofunktionella vinyletrar. FFKM-elastomerer fyller en viktig roll inom applikationer som involverar aggressiva kemikalier och temperaturer upp till 325°C. De är de mest kemiskt resistenta elastomererna på marknaden och erbjuder enastående hög temperatur- och kemikalieresistens.

Dessutom har de utmärkt ång-, ozon- och väderbeständighet samt mycket låg gaspermeabilitet. Deras kompressionsuppsättning är extremt låg, vilket ger dem hög tillförlitlighet vid både statiska och dynamiska belastningar.

Det bör noteras att FFKM-material har några nackdelar, såsom begränsad nötningsbeständighet och endast måttliga mekaniska egenskaper som kan försämras vid förhöjda temperaturer och temperaturer under 0°C.

FFKM-material: Kemiskt resistenta elastomerer med hög temperaturtolerans

F F K M materialen är känt för sin pålitlighet och används i en mängd olika applikationer. Vanliga användningsområden inkluderar packningar och O-ringar i kemisk processutrustning där komponenterna utsätts för tuffa miljöer och höga temperaturer.

Vissa kvaliteter av F F K M materialen är lämpliga för kontinuerlig användning vid temperaturer upp till 325°C (620°F) och erbjuder nästan universell kemisk beständighet som inte kan matchas av något annat elastomer.

Egenskaper och begränsningar hos F F K M: Nötningsbeständighet och temperaturkänslighet

F F K M-materialen är känt för sin pålitlighet och används i en mängd olika applikationer. Vanliga användningsområden inkluderar packningar och O-ringar i kemisk processutrustning där komponenterna utsätts för tuffa miljöer och höga temperaturer.

Vissa kvaliteter av FF KM-materialen är lämpliga för kontinuerlig användning vid temperaturer upp till 325°C (620°F) och erbjuder nästan universell kemisk beständighet som inte kan matchas av något annat elastomer. Nu kan du lära dig mer om olika PEEK material och olika PEEK plaster eller FFKM material hos exempelvis Jila industriförnödenheter.

Relaterade nyheter

Dela artikeln