Bästa VPN för din säkerhet

Ett visuellt privat nätverk eller VPN som förkortningen kallas är en slags teknik som finns för att man på ett säkert sätt ska kunna koppla ihop flera datorer med varandra för att få dem att arbeta tillsammans och göra så att det ser ut som att man befinner sig på samma nätverk. Tanken med detta var från början att företag skulle ha möjlighet att koppla upp sig på företagets nätverk vart de än befann sig men idag är det vanligt att använda sig av VPN för många fler anledningar än så. Idag är det bland annat väldigt vanligt att använda sig av VPN för att på så sätt komma runt geoblockering, med geoblockering menar man att en hemsida kan blockera användare att besöka hemsidan om man inte befinner sig i ett specifikt land vilket har blivit allt vanligare att göra de senare åren kanske specifikt hemsidor som erbjuder att man kan streama som exempelvis SVT play som ha blockerat deras innehåll för andra länder än Sverige.

Många använder sig av VPN för att på så sätt kunna känna sig säkra ute på internet detta eftersom det inte finns någon säkerhet att ansluta sig till ett öppet nätverk eftersom en annan person som är inne på samma nätverk idag ganska enkelt kan komma åt ens privata information vilket såklart inte ska behöva hända. För att kunna känna sig trygg ute på nätet kan en bra ide därför vara att använda sig av VPN eftersom när man använder sig av en VPN-anslutning så går all trafik via en server som finns i något annat land vilket gör att man blir anonym. Detta gör bland annan att det blir betydligt svårare att göra intrångsförsök och sedan syns heller inte ens riktiga ip-adress vilket gör att det kommer bli enklare att besöka en webbplats som har en geoblockering.

Vilken vpn-leverantör är bäst?

Det finns många olika typer av VPN-tjänster. Några av tjänsterna är gratis men det finns också många som kostar en liten summa för att man ska kunna använda deras tjänster. Vad är egentligen skillnaden på de olika tjänsterna och vilken tjänst bör man använda sig av för att kunna känna sig så säker ute på nätet som det är möjligt?Windscribe har en gratisvariation som innebär att man får surfa säkert med 10GB i månaden. Vill man surfa mer och få tillgång till fler funktioner kostar det 81kr i månaden eller 37kr i månaden om man väljer deras årsabonnemang. Det finns också ett skräddarsytt alternativ där man betalar för varje land man vill kunna nå. Cyberghost har flera olika abonnemang där det blir billigare ju längre abonnemang man väljer. Förutom att Cyberghost är billigt är det också en otroligt säker tjänst att använda sig av. Mullvad är en säker tjänst där man inte behöver ge ut sina personuppgifter för att starta upp ett konto. Det är lätt att förstå sig på mullvad eftersom det är smidigt att använda sig ut av och dessutom kan man känna sig trygg då man är helt anonym. Det kostar 52 kr i månaden att använda sig av Mullvad.