wpbar.se

Barnkalas – Skapa roligare kalas med olika tema

Nu kan du enkelt skapa ett roligare barnkalas med roliga dekorationer till kalas och temafester. Att ordna ett roligt barnkalas behöver inte vara svårt eller stressigt. Genom att planera i tid och tänka på några enkla tips och idéer kan du ordna ett fantastiskt barnkalas. Detta kommer både barnen och du själv kommer att uppskatta. Nedan kommer du att få några tips på hur du kan göra barnkalaset roligare och enklare att planera.

Med rätt förberedelser kan du enklare skapa mysiga och roliga barnkalas

 1. Planera i god tid
  Det första steget för att göra barnkalaset enklare och roligare är att planera i god tid. Ju förr du börjar planera, desto mer tid har du att fundera på vilka aktiviteter och dekorationer du vill ha och att köpa in det som behövs. Ofta kan du även hitta bra erbjudanden på saker och ting om du är ute i god tid. Tänk också på att boka en lämplig lokal i tid om du inte har möjlighet att ha kalaset hemma.
 2. Tänk på temat
  Ett tema kan göra barnkalaset mer spännande och roligt för barnen. Fundera på om det finns något tema som intresserar ditt barn och som du kan använda dig av när du planerar kalaset. Det kan till exempel vara ett tema som rymden, pirater, prinsessor eller djur. Se till att dekorationerna och aktiviteterna passar temat och att du har lagt upp en tydlig röd tråd genom hela kalaset.
 3. Använd enkla mat- och dryckeskoncept
  Ett kalas behöver inte vara avancerat när det kommer till mat och dryck. Barnen uppskattar oftast enkla koncept som pizzor, varmkorv, chips och popcorn. Köp gärna in lite olika alternativ så att barnen kan välja sina favoriter. Se även till att ha gott om dryck och glöm inte bort att köpa in något extra gott som tårta eller glass till efterrätt.

Roligare aktiviteter med anpassade lekar för alla åldrar och uppskattade goodie bags till gästerna

 1. Aktiviteter som passar alla
  För ett lyckat barnkalas är det viktigt att ha några aktiviteter som passar både pojkar och flickor och som är lämpliga för olika åldrar. Du kan till exempel ha olika stationer med pyssel, lekar, ansiktsmålning eller en skattjakt. Se till att ha en klar planering och att du har alla material som behövs i förväg. På så sätt slipper du stressa under kalaset.
 2. Glöm inte bort goodie bags
  Barnen älskar att få med sig en goodie bag hem efter ett kalas. Det behöver inte vara storslagna saker utan små presenter och lite godis. Se till att goodie bags är enkla att göra och att du har tillräckligt med små presenter för alla barnen. Det kan också vara roligt att tillverka egendesignade goodie bags eller få med barnen att fylla påsarna själva med små presenter.

Att ordna ett roligt och enkelt barnkalas handlar främst om att planera i god tid och tänka på enkla idéer som passar för det tema du väljer. Med de här tipsen kan du lätt ordna ett lyckat barnkalas med enkla mat- och dryckeskoncept, aktiviteter som passar alla och goodie bags som alla barnen kommer att älska.

Glöm inte bort att ha kul själv och att ta tid för att njuta av de fina stunderna tillsammans med ditt barn och vänner. Nu kan du lära dig mer om hur du kan dekorera inför olika festligheter med roliga dekorationer. Hos exempelvis festbutikken kan du få mer inspiration till temafesten eller barnkalaset.

Relaterade nyheter

Dela artikeln